Skeeleren

 

SKEELER TOERTOCHT VARSSELRING

Op zaterdag 1 oktober willen we met de skeelerleden van de WIJV een toertocht skeeleren op het (straten)motorrace circuit “de Varsselring” nabij Zelhem. De lengte van het circuit is circa 5 kilometer, met perfect asfalt. Het betreft hier openbare wegen; wel rustig, maar er moet rekening gehouden worden met andere weggebruikers. We skeeleren rechtsom, zodat er geen andere weggebruikers van rechts zijn te verwachten.

Deelnemers bepalen zelf hoeveel rondjes ze gaan skeeleren, na iedere ronde kan even gepauzeerd worden om een drankje of hapje te nuttigen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Bataafseweg, alwaar we proberen het aantal autos te beperken. Bij de autobezetting wel even vooraf bespreken hoeveel rondjes de passagiers denken te rijden, zodat na afloop niet (te) lang op anderen gewacht hoeft te worden. De rit naar de Varsselring duurt ruim een half uur, dus voor 10.00 uur kan iedereen “op de baan” zijn. Voor het merendeel zal twee uur skeeleren voldoende zijn, dus rond het middaguur weer huiswaarts.

Deze activiteit is uiteraard onder voorbehoud van goede weersomstandigheden !!

 

SKEELERTRAININGEN

De skeelertrainingen op dinsdag zijn weer van start gaan. De trainingen worden gegeven in reeksen van 6 lessen. Voor kinderen van 17.00 tot 18.00 uur, voor volwassenen van 19.30 tot 20.30 uur. Ook is het mogelijk om vrijblijvend een keer “voor proef” mee te trainen. Verdere informatie en aanmeldingen  op: skeeleren@wijv.nl

Voor skeeleraars die geen lessen volgen is de baan op dinsdagavonden ook toegankelijk en verlicht. Als het weer goed is, brandt de verlichting tot uiterlijk 21.00 uur.

Bij temperaturen van 30 graden of hoger is skeeleren niet toegestaan in verband met het risico op beschadiging van de toplaag van het asfalt.

Skeelerleden van WIJV kunnen overdag in beginsel ten allen tijde gebruik maken van de skeelerbaan, tenzij er natuurijs ligt of als de buitentemperatuur 30 graden of hoger is.

De kleine toegangspoort is in principe altijd open.

Steekproefsgewijs zal het toezicht het lidmaatschap controleren.

 Nieuwe leden en leerlingen kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze website.

De lessen zijn onder voorbehoud van redelijke weersomstandigheden.

Vrijblijvend “sfeerproeven” :

Belangstellenden mogen vrijblijvend maximaal drie keer komen skeeleren, voordat men beslist om lid te worden. Dit geldt voor zowel individuelen als voor gezinnen met kinderen.