Skeeleren

APRIL : INTRODUCTIEMAAND SKEELEREN

Nadat er deze winter maar liefst 13 dagen kon worden geschaatst op natuurijs, heeft WIJV alle ogen weer gericht op het skeeleren. De vereniging heeft inmiddels al meer dan duizend(!) schaatsleden Het aantal mensen dat aanvullend skeelerlid is, blijft hierbij nog ver achter en daarom wil de WIJV in de maand april met skeeler-promotieactiviteiten meer leden proberen te interesseren voor het zogenaamde “schaatsen op wieltjes”. Het prachtige gladde asfalt op zowel de kinderbaan als de 400-meterbaan leent zich prima voor het skeeleren, daarbij hebben de sporters geen last van verkeer en verkeersobstakels. Ofschoon skeelerleden onbeperkt toegang hebben tot de baan, hebben velen aangegeven dat het skeeleren in groepen leuker is.

Promotiedagen

In de maand april zijn er op zaterdagmorgen (10-12 uur) en dinsdagavond (19-21 uur) mogelijkheden om kennis te maken met het skeeleren. De start is op dinsdag 4 april en zaterdag 8 april. Op de promotiedagen zijn ervaren skeeleraars en trainers aanwezig om aanwijzingen en tips te geven, waarbij het niveau absoluut niet belangrijk is: de beginnende skeeleraar is net zo welkom als de meer ervaren sporter. Ook de leeftijd speelt geen rol: de promotiedagen zijn toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen. De vereniging heeft inmiddels de beschikking over een groot aantal gebruikte skeelers en deze kunnen gratis worden gebruikt. De promotiedagen zijn geheel vrijblijvend, dus zonder verdere verplichtingen.

Ledenwerfactie

Het is gebleken dat schaatsende leden wel willen proberen te skeeleren, maar nog zitten te twijfelen of de aanschaf van nieuwe skeelers verstandig is omdat men niet weet hoe het zal bevallen. Voor deze leden komt er een actie waarbij men bij een jaar skeeler-lidmaatschap gratis een paar gebruikte (eenvoudige) skeelers krijgt aangeboden, uiteraard zolang de voorraad strekt en de juiste maten (nog) aanwezig zijn. Ofschoon deze gebruikte skeelers niet in de meest professionele uitvoering zijn kan hiermee de nodige ervaring worden opgedaan en kan er desgewenst later worden overgestapt op nieuwe skeelers. Tijdens de genoemde promotiedagen in april zijn ook deze aspirant leden welkom op het schaats- en skeelercomplex “De Witte Poorte” aan de Bataafseweg.

Overige skeelerevenementen

Net als afgelopen jaar worden er ook in 2023 weer skeelerevenementen georganiseerd, zoals een toertocht voor de schooljeugd op de 400-meter baan en andere activiteiten op het schaats- en skeelercomplex. Daarnaast heeft de skeelercommissie plannen voor een toertocht door het buitengebied (met begeleiding) en een skeeler-toertocht op het motorrace-circuit “de Varsselring” tussen Ruurlo en Hengelo (Gld).

 

SKEELERTRAININGEN

De skeelertrainingen op zijn op dinsdag. De trainingen worden gegeven in reeksen van 6 lessen. Voor kinderen van 17.00 tot 18.00 uur, voor volwassenen van 19.30 tot 20.30 uur. Ook is het mogelijk om vrijblijvend een keer “op proef” mee te trainen. Verdere informatie en aanmeldingen  op: skeeleren@wijv.nl

Skeelerleden van WIJV kunnen overdag in beginsel te allen tijde gebruik maken van de skeelerbaan, tenzij er natuurijs ligt of als de buitentemperatuur 30 graden of hoger is. Let op: Skeeleren op de baan van WIJV geschiedt geheel op eigen risico van de skeeleraar.

De kleine toegangspoort is in principe altijd open.

Steekproefsgewijs zal het toezicht het lidmaatschap controleren.

Bij temperaturen van 30 graden of hoger is skeeleren niet toegestaan in verband met het risico op beschadiging van de toplaag van het asfalt.

 Nieuwe leden en leerlingen kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze website.

De lessen zijn onder voorbehoud van redelijke weersomstandigheden.

Vrijblijvend “sfeerproeven” : Belangstellenden mogen vrijblijvend maximaal drie keer komen skeeleren, voordat men beslist om lid te worden. Dit geldt voor zowel individuelen als voor gezinnen met kinderen.

Hieronder een filmpje met een leuke indruk van het skeelerevent voor de jeugd van oktober 2022: