WIJV krijgt trofee voor organisatie eerste marathon en gaat in Heerenveen beeldjes van Jaap Langedijk overhandigen aan winnaars van de eerste marathons

Op vrijdag 12 januari kwam KNSB natuurijs coƶrdinator Geert Jan Muskens naar Winterswijk om de trofee voor de organisator van de eerste marathon op natuurijs te overhandigen aan WIJV.

Penningmeester Anouk Sikkink nam, geassisteerd door een aantal vrijwilligers die nauw betrokken waren bij de organisatie van het evenement, ‘de ijskristal’ in ontvangst.

Foto: Wim Ruesink

De Gelderlander maakte een verslag van de overhandiging.

De volgende dag ging een Winterswijkse delegatie bestaande uit aantal vrijwilligers van WIJV samen met vertegenwoordigers van de Winterswijkse Uitdaging en van kouderecordwinterswijk.nl naar ijsstadion Thialf in Heerenveen om aan de winnaars van de eerste marathon, Marijke Groenewoud en Harm Visser, een replica van het beeldje van Jaap Langedijk, dat bij de ingang van de Winterswijkse ijsbaan staat, uit te reiken.

Op het podium op het middenterrein van de ijsbaan mocht de gezamenlijke Winterswijkse delegatie de beeldjes overhandigen. Het beeldje (gemaakt door kunstenaar Jan te Kulve) verbeeldt de koudste temperatuur ooit in Nederland gemeten, min 27,4 graden op 12 januari 1942 in Winterswijk. Beide winnaars waren erg verguld met het beeldje en verzekerden dat deze een mooie plaats zal krijgen.

Na afloop kreeg de Winterswijkse delegatie een uitgebreide rondleiding door ‘de catacomben’ van Thialf.