SKEELERLESSEN GAAN VAN START!

Na het succesvolle schaatsseizoen is alle aandacht inmiddels gericht op het skeelergebeuren. Deze sport heeft, mede door de corona-crisis, erg aan populariteit gewonnen en dat is ook binnen de vereniging te merken. Werd er in november nog opgestart met enkele skeeleraars, inmiddels kent de WIJV al vele tientallen skeelerleden. Deze leden kunnen in principe onbeperkt gebruik maken van de nieuwe baan, maar er is ook een wekelijkse skeeleravond.

Na Pasen wordt ook gestart met wekelijkse skeelerlessen voor jong en oud. Een aantal leden heeft zich inmiddels al aangemeld voor een skeelercursus van 10 lessen, waaronder ook een aantal kinderen. Op woensdag 7 april wordt ’s middags een begin gemaakt met de cursus voor kinderen, aanvang 16.00 uur. Vrijdag 9 april is de eerste les voor de oudere kinderen en volwassenen, ’s avonds om 20.00 uur. In verband met de momentele corona-regelgeving mogen er slechts 4 volwassenen gelijktijdig trainen, bij de kinderen wordt uitgegaan van groepjes tussen de 4 en 8 leerlingen. Bij voldoende belangstelling volgen er snel meer lesuren.

De skeelerlessen worden gegeven door ervaren schaatsers/skeeleraars, waaronder de oud-topschaatster Grietje Carleer-Mulder. De lessen zijn onder voorbehoud van redelijke weersomstandigheden. Zolang de corona-beperkingen van toepassing zijn, blijft het clubgebouw gesloten. Dit betekent dat de leerlingen in sportkleding moeten verschijnen en buiten de skeelers aan moeten doen.

Leden die zich al aangemeld hebben voor skeelerlessen krijgen persoonlijk bericht. Nieuwe leden en leerlingen kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze website.

Officiële Opening

Wanneer de situatie het toelaat, wil de WIJV het prachtige nieuwe complex nog officieel openen met onder andere een groots skeelerevenement voor de schooljeugd.