IJsvereniging zoekt Skeeleraars

Via de pers en via social media heeft WIJV het volgende bericht verspreid:

IJsvereniging zoekt Skeeleraars

Momenteel wordt er op de hoek van de Kottenseweg en Bataafseweg hard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe schaats- en skeelerbaan. Het grondwerk vordert gestaag, de wateropslagkelder is bijna klaar en de aarden wal langs de baan krijgt vorm en is zelfs al gedeeltelijk ingeplant. Binnenkort wordt de verharding aangebracht op de 400 meter schaatsbaan en 1000m2 grote krabbelbaan, met daaropvolgend de parkeerplaatsen en de fietsenstalling.

Is de baan ’s winters het domein van de schaatsliefhebbers, de rest van het jaar is het complex beschikbaar voor skeeleraars. Gezien de in populariteit toenemende skeelersport verwacht de vereniging veel belangstelling : “Als je ziet hoeveel mensen momenteel op de B-wegen langs de Misterweg en de Groenloseweg skeeleren zal het toch leuker zijn om ongestoord rondjes te draaien op een 400 meter baan, zonder hinder van andere weggebruikers en wellicht onder het genot van een leuk muziekje”. Daarnaast is skeeleren een prima voorbereiding op het schaatsseizoen en een leuke afwisseling voor toerfietsers en wielrenners.

Open dagen

Wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond worden er enkele open dagen georganiseerd, waarop iedereen kennis kan maken met de skeelersport en uiteraard het nieuwe complex kan aanschouwen. Naar verwachting zullen ook veel kinderen het skeeleren leuk vinden : “Een prima lichaamsbeweging in de gezonde buitenlucht!” Volgens de planning zullen deze open dagen in het najaar zijn, mits de ontwikkelingen met betrekking tot de corona-problematiek dit toelaten. Tegen die tijd hoopt de vereniging ook het nieuwe clubgebouw gereed te hebben, zodat mensen naar het toilet kunnen en een (warm) drankje of hapje kunnen nuttigen. In dit gebouw komt ook een stallingsruimte voor de sproei- en veegmachines en kan het nodige onderhoud hieraan worden gepleegd. De baan wordt ook voorzien van een verlichtingsinstallatie, zodat er ook skeeleravonden gepland kunnen worden; dit laatste geldt natuurlijk ook voor schaatsen op “echt” ijs. Een passende achtergrondmuziek zal de sfeer tijdens het avond-skeeleren en -schaatsen zeker verhogen.

Skeelercommissie

De skeeleractiviteiten zijn nieuw voor de bestuursleden van de Winterswijkse IJs Vereniging.

Men wil dan ook proberen om binnen de club een nieuwe skeelercommissie te formeren.

Vanuit de vereniging zijn voormalig topschaatsster Grietje Carleer-Mulder en Ben Bengevoord bereid gevonden om zo’n commissie in het leven te roepen. Daarbij wordt gezocht naar een aantal nieuwe commissieleden, die op vrijwillige basis iets willen betekenen voor de club. “Dit hoeven niet persé actieve skeeleraars te zijn, we hebben ook mensen nodig voor de kantine, beheer en onderhoud”. Uiteraard zijn ook ouders van skeelerende kinderen welkom om zitting te nemen in deze commissie. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per mail : info@wijv.nl